هرسازه ای که ساخته می شود نیاز به یک سیستم سرمایشی،گرمایشی و تهویه دارد.در واقع انواع سیستم سرمایشی مختلفی وجود دارد.که باید باتوجه به برخی از نکات یکی را انتخاب کرد.
ما زمانی می توانیم به یک تهویه هوا ، مطبوع بگویم که سه فاکتور اصلی زیر را دارا باشد. یعنی رطوبت ، دما و سرعت جریان هوا را کنترل کند. از اهداف تهویه هوا ها می توان به ، به وجود آوردن هوای پاک و سالم و ضدعفونی کردن هوا در بیمارستان ها اشاره کرد. به عبارت ساده تر کار دستگاه تهویه هوا یکسان کردن شرایط دمایی یک مکان است. که این کار باعث راحتی و آرامش افراد ساکن در یک ساختمان و یا کارکنان یک اداره می شود.
بنابراین برای رفع نیاز افراد جامعه سالانه شرکت های بزرگی که فعالیت های گسترده ای در این زمینه دارند. دستگاه های مختلفی را تولید و پس از آزمایش های مختلف در صورت تایید آن را روانه بازار ها می کنند. اگر شما هم به عنوان یک خریدار برای تهیه سیستم سرمایشی ساختمان وارد بازار شوید .مشاهده خواهید کرد که سیل عظیمی از گزینه ها را پیش روی خود دارید. بنابراین ما قصد داریم تا در این مقاله به تعدادی از با کیفیت ترین و کار آمد ترین دستگاه هایی که در بازار وجود دارد را با توجه به شرایط آب و هوایی کشورمان و همچنین نوع ساختمان ها به شما معرفی کنیم.
درهنگام تهیه انواع سیستم سرمایشی باید به برخی از نکات توجه کرد. ظرفیت مناسب ، و مهم تر از همه گارانتی دستگاه و خدمات پس از فروش ازجمله این موارد می باشد.
معرفی 5 مورد از بهترین انواع سیستم سرمایشی ساختمان
از آنجایی که امروزه در هر سازه ای از دستگاه های مختلف با برند های مختلف استفاده می شود ما با مورد برسی قرار دادن بهترین برند ها و البته تمامی مواردی که بالاتر نیز ذکر شد تتیس بانه در این بخش اطلاعات خود را در اختیار شما قرار می دهد.
کولر آبی
از بهترین سیستم های سرمایشی که در اکثر ساختمان ها مشاهده می شود می توان به کولر های آبی اشاره کرد. کولر های آبی با تبخیر کردن آب هوا را خنک می کنند. که آب توسط الکتروپمپ به بالای پوشال ها هدایت می شود. و سپس بر روی پوشال ها می ریزد و آنها را خیس نگه می دارد. که این هوای خنک از طریق کانال کولر وارد ساختمان می شود. همچنین اگر میزان آبی که در کولر است بیشتر باشد خنک کنندگی آن نیز بیشتر است. شرکت های بزرگ با در نظر گرفتن شرایط و ابعاد محیط این کولر ها را در سه دسته تقسیم می کنند. کم مصرف ، سلولزی و پرتابل با ظرفیت های 2500 الی 13000 تقسیم می شوند. از مزایای کولر های آبی می توان به مصرف آب و برق پایین اشاره کرد. همچنین یکی از روش ها در تصفیه هوا شستن آن است. که در کولر های آبی این اتفاق می افتد و هوای پاکیزه وارد ساختمان ها می شود.
داکت اسپلیت
یکی دیگر از پرکاردبرد ترین و بهترین سیستم های سرمایشی داکت اسپلیت اشاره کرد. این دستگاه از دو بخش مجزا به نام یونیت تشکیل شده است. یونیت خارجی و یونیت داخلی که توسط سیمی از جنس مس به یونیت داخلی متصل است. که کار این دستگاه این این است که هوای گرم را از محیط گرفته و با استفاده از کندانسور ، کمپرسور و شیر انبساط را به هوای خنک تبدیل می کند. که این هوای خنک توسط فن ها به محیط وارد می شود. به عبارت ساده تر می توانیم بگوییم این دستگاه هوای گرم را از محیط گرفته و آن را به محیط خارجی وارد می کند. که داکت اسپلیت ها از ظرفیت 18000 تا 90000 تولید و عرضه می شوند. از مزایای این دستگاه می توان به اِشغال کردن فضای کم ، تعمیرات کمتر و هوای پاکیزه اشاره کرد.
کولر گازی
کولر های گازی برای محیط های شرجی ببشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
کولر های گازی با تبدیل کردن مایع مبرد به گاز گرمای محیط را جذب کرده و آن را به هوای خنک و پاکیزه تبدیل می کند. که یکی از پرکاربرد ترین دستگاه های تهویه هوا نیز به شمار می آید.
کولر گازی ها در ساختار و مدل های مختلف از قبیل : کولر گازی ایستاده که بیشتر در تالار ها مورد استفاده قرار می گیرد. کولر گازی های دیواری ، کولر گازی پرتابل و کولر گازی پنجره ای اشاره کرد. که با ظرفیت های 9000 تا 90000 تولید و در بازار ها عرضه می شود. که امروزه از کولر گازی های کم مصرف که دارای بازده بیشتری هستند استفاده می شود. که ما می توانیم از مزایای این دستگاه به تصفیه هوا با توجه به فیلتر هایی که دارد و قابلیت گرمایشی نیز اشاره کرد.
اسپلیت مرکزی
اسپلیت های مرکزی برای اولین بار در ژاپن در سال 1982 اختراع و پس از آزمایش های متعدد روانه بازار های ژاپن شد. که کار این اسپلیت ها ایجاد جریان متغیر سیال در یونیت داخلی است. که این دستگاه با علامت های اختصاری VRF، TIR، TRV، MULTIV شناخته می شود. این اسپلیت ها علاوه بر سرمایش قابلیت گرمایشی نیز دارند بنابراین مورد استفاده در بیشتر مدارس ، هتل ها و مجتمع های تجاری قرار می گیرد. که منبع انرژی این اسپلیت ها دستگاه برق سه و یا تک فاز و یا گاز شهری است. همچنین از مزایای این اسپلیت می توان به اِشغال کردن فضای کم و تصفیه هوای محیط اشاره کرد.
چیلر
آخرین و یکی از انواع سیستم سرمایشی است که می خواهیم در این مقاله به شما معرفی کنیم چیلر است. نحوه کار کردن چیلر ها بدین شکل است که با فشرده سازی بخار ، گرما را از مایع می گیرد. و آب سرد از طریق یک پمپ فرستاده می شود. که این مایع سرد می تواند برای خنک کردن هوا و یا دستگاه استفاده شود. چیلر ها به دو دسته جذبی و تراکمی تقسیم می شودند. که چیلر های تراکمی با استفاده از انرژی برق و چیلر های جذبی با استفاده از انرژی حرارتی سرما ایجاد می کنند. این چیلر ها از ظرفیت بالایی برخوردارند به همین دلیل در محیط های بزرگ مانند مجتمع های تجاری ، در صنعت و .. از آنها استفاده می شود. و از مزایای آنها می توان به صرفه جویی در مصرف برق و کاهش میزان صدا اشاره کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.